вторник, 9 август 2011 г.

Здравейте!

С Орлин от известно време контактуваме с едно американско семейство - Сандра и Кърт Лавлейс. Те имат интересен житейски път като цяло и са едно от семействата, които са проправяли пътя за домашното образование в САЩ. Самите те са били глобени за това и е трябвало да се борят за правото си. Сега внуците им учат вкъщи. С тях и служението им (те са вярващи християни) можете да се запознаете малко повече на сайта им http://www.lifeworkforum.org/
 

Едно от нещата, които правят, е да пътуват, за да насърчават и да подпомагат семействата, които хоумскулват по света. Отдавна са се молили за контакт с някого в България и са чакали възможност да дойдат тук. Биха искали да се запознаят с българските семейства, които учат децата си вкъщи, като са готови да ни послужат с каквото ще ни е полезно... Засега обмислят пътуване през втората половина на октомври тази година.

Ето какво ви моля да направите, за да им помогнем да уточнят плановете си:

1) Моля ви, пишете ми дали имате интерес да се срещнете с тях. Както и горе-долу кога през втората половина на октомври ще ви е удобно. Не пропускайте да отбележите и къде живеете, за да не объркам после организацията.

Мисля, че ще е трудно и скъпо да направим една голяма среща за всички. НО можем да им помогнем да пътуват из България и ако се съберем на по-малки групи на местно или регионално ниво (за по 1-2 дена на различните места), това ще улесни организацията и ще даде възможност на повече от нас да се запознаем с тях и да почерпим от опита им. А и личният контакт в по-малка група е винаги по-ползотворен. Те са готови да си платят пътя и престоя.

2) Пишете ми какво бихте искали от срещата с тях. Те казаха, че искат да бъдат гъвкави и да се съобразят с нас, нуждите ни и желанията ни. Иначе могат да разкажат за себе си, да споделят практичен опит за домашното образование, да говорят с бащите за тяхната роля, да дискутират с нас различни практични и духовни въпроси, които ни вълнуват, да донесат материали и т.н.

Разбирам, че през лятото правим други неща и понякога е трудно да мислим чак за октомври, но ще съм ви много благодарна, ако помислите и ми пишете до края на седмицата. Разбира се, по-добре пишете по-късно, отколкото изобщо:).

Също така, ако познавате и други семейства, които биха имали интерес към тази възможност, моля, препратете им тази информация.

Поздрави,
Цвети
orlinandtsveti@gmail.com

П.П. Искам да помоля онези от вас, които не са вярващи християни по убеждение, да не се чувстват изключени от поканата. Моля ви, не отхвърляйте тази възможност. Смятам, че Кърт и Сандра имат какво да предложат, което ще бъде полезно на всички ни. И очаквам да бъдат тактични и да зачетат правото ни на избор по отношение на вярата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар